Mi az én utam?

Mi az én utam?

Milyen színű unikornis vagyok? 4. rész

A piros unikornis

2016. szeptember 26. - Mi az én utam?

Egy korábbi bejegyzésben már írtunk arról, miszerint személyiségjegyeink ismerete sokat segíthet abban, hogy megtaláljuk azt a munkát, ami igazán illeszkedik hozzánk. Most nézzük meg kicsit részletesebben, mire is gondoltunk, mikor ezt javasoltuk!

Személyiségünk típusát önismereti tréningeken, tesztek segítségével is kutathatjuk, ennek egyik kedvelt módja az úgynevezett „Vérmérséklet teszt”, vagy „DISC teszt" általi vizsgálódás, amellyel személyiségünk alaptípusait határozhatjuk meg. A személyiség színeinek felderítése azt is megmutatja számunkra, hogy milyen típusokkal tudunk a legsikeresebben együttműködni.

És mivel tudnánk színeink felkutatását segíteni, ha nem az egyik legszínesebb lénnyel a világon! Szóval képzelődjünk tovább, és a példa kedvéért gondoljunk arra, hogy unikornisok vagyunk… :) 

 milyen_szinu_unikornis_vagyok_piros.jpg

 

…például piros unikornisok.

A piros unikornis

A legfelkészültebb és legfegyelmezettebb unikornis vagyok, tele erős motivációval és ambíciókkal. Én vagyok a tökéletes vezető jellem. Mindig magamtól kezdek bele dolgokba és keményen dolgozom azon, hogy megvalósuljanak. Határozott vagyok, magabiztos és nagyon bátor. Hamar túlteszem magam az élet nehézségein, kemény és kitartó vagyok. Ha egy célt kitűzök magam elé, akkor azt el is érem. Mindig! :) Dinamikus vagyok, és szinte ösztönösen vágyom a változást.

Mindemellett viszont: hirtelen haragú és lobbanékony vagyok, egy igen türelmetlen unikornis, aki váratlanul dühbe is gurulhat. Érzéketlenül átgázolok másokon, főként, amikor feszült vagyok. Éles a nyelvem, ami a szívemen, az a számon. És akkor sem adok fel egy vitát, amikor már veszítettem benne. Nem vagyok túl rugalmas, és nem tolerálom a hibákat. Kapcsolatok helyett a feladatokra koncentrálok, így néha udvariatlannak és gorombának tűnhetek. Szinte mindig sietek.

Rám jellemző pozitívumok: született vezető, dinamikus, független, önellátó, elkötelezett, célratörő, jó szervező, vészhelyzetben jól reagáló, csapatban is jól dolgozó vagyok.

Rám jellemző negatívumok: türelmetlen, érzelemmentes, túl domináns, hibákat nem toleráló és manipulatív vagyok. Sosem kérek bocsánatot, és persze a főnök mindig én vagyok. ;)

És ami a munkát illeti… Legyőzöm az akadályokat és sikeresen elvégzem a feladatomat. Megbízható és felelősségtudó vagyok. Csak úgy árad belőlem a magabiztosság, egyszerűen nincs olyan feladat, amiben nem tudok vezető lenni. :) A csapatom érdekeiért, sikeréért dolgozom, és mindenkit mozgásba hozok egy pillanat alatt. Mindig jól átlátom a helyzetet és a gyakorlati megoldásokat keresem. Imádom a kihívásokat, és az eredmények elérése érdekében gyorsan átveszem másoktól az irányítást és kiosztom a feladatokat. Viszont másokkal szemben is pont ilyen magas elvárásaim vannak.

 

Szóval akkor milyen színűek vagyunk? :)

A „Mi az én utam?” program képzésein segítünk a résztvevőknek annak meghatározásában is, hogy személyiségükben melyik típus dominál leginkább. Az eredményeket alapul véve megtudhatjuk, hogy milyen közösségben, milyen munkaterületen tud a legsikeresebben elhelyezkedni, teljesíteni, és örömmel segítünk akkor is, ha valaki változtatni szeretne eddigi attitűdjén annak érdekében, hogy az életében, munkájában sikeresebb lehessen. 

Várjuk megkereséseteket Facebook oldalunkon is. :)

reklam_2.jpg

 

Korábbi cikkeink a kék, a zöld és a sárga unikornisokról itt olvashatóak.

A bejegyzés trackback címe:

https://miazenutam.blog.hu/api/trackback/id/tr1511736253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sia 2016.10.21. 08:58:50

Piros unikornis vagyok! :D
süti beállítások módosítása